Kan du huske Oliver?


Da Oliver startede i 3. klasse, kunne han ikke lide at læse. Han havde svært ved det og gjorde det kun, når lærerne sagde, at han skulle.

I slutningen af året havde han læst 30 bøger og kunne for første gang også læse undertekster på fjernsynet. Gense hans fortælling i ovenstående video fra august 2017.

 I år starter Oliver i 5. klasse, og vi har derfor besøgt ham igen for at høre, hvordan det går med læsningen. Se videoen nedenunder for at høre, hvad han læser for tiden, og hvilket råd han vil give andre, der har svært ved at læse.

 

Qoute_lærer

"Jeg kan se, at eleverne læser mere, bliver dygtigere og efterspørger flere og flere bøger."

- Rikke, Olivers dansklærer

 

 

 

Qoute_elev

"Før læste jeg kun for lærernes skyld. Nu gør jeg det for min egen skyld og for at blive god til det."

- Oliver, 5.BKender du også en Oliver?


Mange børn mister lysten til at læse omkring 4. - 5. klasse, og der er generelt en tendens til, at fritidslæsningen bliver nedprioriteret i denne periode. Det kan være sport, venner, lektier eller noget helt fjerde, der begynder at fylde mere. Derfor er det vigtigt at lægge en indsats på det rette tidspunkt, som opretholder elevernes læsevaner, og hvor de regelmæssigt bliver tilbudt relevant og spændende litteratur. Det handler alt sammen om at skabe og pleje læselysten.

Udvalg og tilgængelighed skaber læselyst

Ifølge Stine Reinholdt Hansen, som er medforfatter af rapporten Børns Læsevaner 2017, er det afgørende for læselyst, at både lærere, forældre og bibliotekarer er lydhøre over for barnets egne interesser. Lysten udspringer af muligheden for at vælge bøger selv - og allerhelst tager børnene imod anbefalinger fra venner.

For at skabe varig læselyst er det derfor vigtigt ikke blot at præsentere eleverne for spændende litteratur, men også øge tilgængeligheden til bøger, så de altid har muligheden for at læse i de små, gyldne øjeblikke, hvor læselysten opstår.

Med BookBites kan børnene vælge nøjagtig den bog, de interesserer sig for. De kan læse den på samme tid som deres venner og tilgå den lige præcis, når de har tid.

Det får I også med BookBites

  • En unik læseplatform, som hele tiden motiverer til at læse en bid mere
  • Indbyggede hjælpeværktøjer hjælper alle læsere på vej
  • Over 10.000 titler fra store og små forlag
  • Eleven præsenteres for relevante bøger, der passer til alder og niveau
  • Login på tværs af devices - uanset tid og sted 
  • Et pædagogisk redskab for lærere og skolebibliotekarer

 

Læs mere om BookBites

 

Qoute_mor

"BookBites er et fantastisk redskab til at motivere læsning. Oliver har udviklet sig helt vildt."

- Tina, Olivers morMotiver dine elever til at læse gennem leg


Somme tider kræver det en mere kreativ tilgang at motivere børn til at læse - f.eks. gennem leg.

BogBingo er en anderledes måde at få eleverne til at læse bøger på. Det gælder om at udfylde alle felterne ved at læse bøger, som opfylder felternes forskellige krav.

Børnene kan udfylde pladerne som klasse eller enkeltvis - det er helt op til jer! Vi har lavet tre bingoplader, så du har en til indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen. De varierer både i temaer og sværhedsgrad.

Vi har også vedlagt en blank plade, som eleverne selv kan udfylde - eller du kan tilrette bingopladen efter de forskellige temaer, der alligevel skal tages op i undervisningen.

Tryk på billedet og hent dine bingoplader i dag! 

Download Bogbino